zondag 12 juli 2015

Update herstructurering en parkservicebijdrage

1. Herstructurering​

​Voor wie enkele maanden niet op De Scheleberg geweest is, is het landgoed bijna onherkenbaar veranderd​. Veel dichte begroeiing is verwijderd rond het oude sportveld (tot voor kort kampeerplaats) en oude bosvijver (het oostelijke voorbos). In plaats daarvan veel behoorlijk open terrein met een aantal nieuwe chalets en huizen.
Smaken verschillen en ook over de vraag  of die nieuwe woningen mooi zijn zijn de meningen verdeeld, maar het geheel maakt een zeer verzorgde en goed indruk. Zie ook de recente TV-uitzending (Harrie Mens).

Helaas is deze nieuwe ontwikkeling de laatste maanden gepaard gegaan met zeer veel overlast.  Voor de meeste mensen van wie het chalet of caravan is verplaatst, kostte en kost het veel aandrang om alle afspraken rond die verplaatsing daadwerkelijk uitgevoerd te krijgen.

2. Parkservicebijdrage

Eind juni stuurde de directie, circa 5 maanden na een verzoek daartoe, een door een extern adviseur opgestelde toelichting bij de verhoging van de parkservicebijdrage voor degenen die circa 10 jaar geleden een perceel hebben gekocht. Die toelichting geeft hier en daar verduidelijking, maar roept ook weer vragen op.
Het bestuur van de VVKS zal, in samenwerking met de advocaat, zorg dragen voor een reactie op deze toelichting. We richten ons op een vervolg-overleg met de directie.